programmaboekje (pdf)

NLUUG Najaarsconferentie 2013: DevOps

Devops heeft voor veel mensen nog iets magisch, hoe brengen we de Ops (systeemgroep) dichter bij de Dev (ontwikkelgroep)? Waar kunnen we van elkaar leren en hoe zien de complete omgevingen er uit waarin er op een DevOps manier of met een Continuous Integration methode gewerkt kan worden. Interessante en belangrijke vragen voor de toekomst van ons vak. Grote bedrijven in de internet business hebben meerdere applicatie releases per dag, dankzij de nauwe samenwerking van de ontwikkelaars en de beheerders. Reden temeer om op 21 november 2013 een conferentie te organiseren rond dit thema, in het Postillion Hotel te Bunnik.

We zoeken presentaties met een (sterk) technische focus die in het thema passen. Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • De voorbeelden: case-studies waarom, hoe en wat doen we met continuous integration, hoe migreren, wat is het resultaat ?
  • De gereedschappen: tools en toepassingen ervan binnen een DevOps omgeving, bijv ontwikkeltools, Config management tools, deployment, test en proces management tooling
  • Het ijzer: de programmeerbare flexibele (open) infrastructuur
  • De menselijke factor: teams, teambuilding en (agile) methodieken
  • Het grote geheel: hoe DevOps in te zetten om waarde te creeren voor “de business”

Naast de tracks over DevOps is er dit keer een vrije track, met zowel korte als langere praatjes over andere onderwerpen. We hebben hiervoor sinds de eerste oproep op de ledenlijst al diverse netwerk- en softwaregerichte ideeën binnen, maar we blijven op zoek! Verras ons!

De presentaties zijn ingedeeld in tijdsloten van 20 of 45 minuten. Lezingen worden technisch inhoudelijk beoordeeld op geschiktheid. Er is rondom de presentaties ruim de mogelijkheid te netwerken.

Wij zoeken:

  • Leden voor de programmacommissie. Wie heeft een goed netwerk in de DevOps scene, en wil helpen de conferentie qua inhoud vorm te geven?
  • Lezingen, workshops, tutorials of andere concrete sessie voorstellen.

Wil je meehelpen, of heb je een goed abstract, mail ons op pc-nj2013@nluug.nl.

Najaar 2013

Poster: (PDF)
2018-12-14
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede