[NL] English  

In Memoriam Paul Schenkeveld 1963-2015

Op 26 maart 2015 overleed Paul onverwachts in Zürich. Paul was technisch begaafd, erg betrokken bij de UNIX en BSD gemeenschappen en geliefd bij zijn collega's.

Paul had bijna 25 jaar zijn eigen bedrijf, PSconsult ICT Services. Daarnaast werkte hij mee aan vele NLUUG, SANE en BSD conferenties, als organisator van D-bug bijeenkomsten, als voorzitter van de stichting EuroBSDcon en als spreker. Zijn BSD kennis en goede didactische vermogens hebben velen geïnspireerd om UNIX en BSD eens nader te onderzoeken.

In 2013 begon hij een compleet andere carrière in loondienst bij Google als Site Reliability Engineer. Ook daar hebben vele collega's kennis gemaakt met Pauls warme karakter, zijn interesse en zijn kennis. Bij Google werd hij snel geliefd: grote kennis, veel interesse niet aleen voor de techniek maar ook in de mensen zelf.

Veel mensen bij Google hebben het condoleance register (foto rechts) getekend. Niet alleen de techneuten, maar bijvoorbeeld ook de Thaise kok waar Paul regelmatig in het Thais mee sprak.

Paul had ook grote belangstelling voor het besturen van vliegtuigen. Hij heeft meermalen verteld over vliegen in Zwitserland en hoe een licentie te krijgen. Ook daar lieten zijn verhalen het enthousiasme zien dat we van Paul kennen. In de spaarzame vrije uren zette Paul zich met veel passie in voor de lokale scouting

Paul, dank je wel voor je inspiratie!

We wensen de familie sterkte met het verwerken van het verlies.

JC van Winkel
Voorzitter NLUUG 2000-2006
Collega bij Google 2013-2015

Nieuws:
2018-12-14
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede