Locatie:


 
Route via GoogleMaps

ALV 2013

Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden. De resultaten zijn te vinden in het ledendeel van deze website.

Op woensdag 29 mei 2013 staat de jaarlijkse ALV gepland. Daarnaast wil het bestuur de veranderingen in de organisatie aan de leden voorleggen. Om de bijeenkomst aan te kleden is er een interessante lezing in het programma opgenomen: Mark van Cuijk over Bitcoin.

Programma/aanmelden

De bijeenkomst vind plaats in RuimteUtrecht. Dit bevindt zich op 5 minuten lopen van Utrecht Centraal. Met 10 minuten lopen kunt u ook gratis parkeren, bijvoorbeeld in de Eisenhowerlaan. Betaald parkeren kan aan de overkant, op het Jaarbeursterein.

 
Programma
16.30 uur Ledenraadpleging professionele ondersteuning van de vereniging.
18.00 uur Broodjes en andere versnaperingen.
19.00 uur Lezing door Mark van Cuijk: Bitcoin. Samenvatting hieronder.
Ook toegankelijk voor niet-leden.
20.30 uur Algemene LedenVergadering. Agenda zie hieronder.
  21.45 uur Uiterlijke eindtijd.
 
Aanmelden voor deze bijeenkomst
  Aanmelden is noodzakelijk vanwege de zaalreservering en andere kosten. Geef hierboven aan welke onderdelen u bezoekt.
uw naam
e-mail
lidnummer
opmerkingen
 
Deelnemen kost niets. Uw aanmelding wordt handmatig verwerkt en binnen 24 uur bevestigd.

Agenda Ledenraadpleging

De vereniging zal zijn ondersteunen anders gaan organiseren, de stappen zijn ingrijpend. Het bestuur legt de gekozen strategie aan de leden voor. Jouw mening kan nog echt bijdragen aan de toekomst van de vereniging.

Agenda ALV

Tijdens de ALV zal het bestuur het jaarverslag presenteren en een beeld schetsen hoe de toekomst er uit ziet. Er zijn geen wijzigingen in de statuten of huishoudelijk reglement voorzien.

Lezing Mark van Cuijk: Bitcoin

3 januari 2009 was het moment waarop een nieuwe geschiedenis begon: die van Bitcoin. Voorafgaande aan deze datum is er al veel gedaan aan onderzoek en ontwikkeling, maar het mysterieuze aan deze periode is dat niet bekend is wie in deze periode betrokken waren bij het project.

De afgelopen vier jaar is er nogal wat te doen geweest omtrent Bitcoin. Een van de eigenschappen van Bitcoin heeft een aantal keer het nieuws gehaald: de koers is tot op heden nog weinig stabiel geweest. Beginnend als een waardeloze munt, heeft Bitcoin in 2011 een hoogtepunt behaald boven de $30 per Bitcoin (bijna €20 destijds), is weer ingestort tot onder de $5 en daarna weer omhoog gekrabbeld tot boven de $250 en staat op het moment van schrijven van deze abstract op $108.

Deze presentatie zal beginnen met een duidelijke introductie in de principes die Bitcoin laten functioneren. Dit zal ervoor zorgen dat het publiek veel beter zal begrijpen hoe Bitcoin daadwerkelijk werkt, wat de mogelijkheden zijn en waarom een aantal verhalen over Bitcoin niet kloppen.

Aansluitend zullen een aantal manieren besproken worden om Bitcoins te bewaren: op PC/laptop/server, op een mobiele telefoon, bij een online aanbieder, in the cloud of zelfs op papier.

Ten slotte zullen een aantal methoden besproken worden om zelf aan Bitcoins te komen en wat er vervolgens mee gedaan kan worden. Een aantal websites zal hierbij worden geïntroduceerd. Aansluitend aan de presentatie biedt Mark de mogelijkheid om met contanten een kleine hoeveelheid Bitcoins aan te kopen.

     

Mark van Cuijk heeft een aantal jaren ervaring als software-ontwikkelaar en is momenteel in die rol werkzaam bij Luminis Arnhem. Hij is mede-oprichter van Limesco, een community-based operator voor mobiele telefonie en internet. Thema's die Mark bezighouden zijn o.a. telecommunicatie en security. Zijn master-scriptie over het permissiemodel van Android won onlangs de JBISA-award.

Nieuws:
2023-03-24
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede