NLUUG en LPI Nederland versterken samenwerking

(VAALS, Nederland, 25-11-2010) LPI Nederland en NLUUG kondigen samenwerking aan waarbij leden van de NLUUG-vereniging voortaan LPI-examens kunnen afnemen op evenementen van de NLUUG.

Het bestuur van de NLUUG laat weten dat het aanbieden van LPI-examens een mooie extra service naar haar leden is. "Op de NLUUG-conferenties was het in het verleden incidenteel al mogelijk om examens af te leggen en daarmee een officiƫle certificering te behalen. Op de NLUUG-voorjaarsconferentie 2010, afgelopen mei, konden bezoekers bijvoorbeeld een BSD-certificering behalen. De deelnemers waren enthousiast; technische kennis, het uitwisselen hiervan maar ook het tastbaar maken hiervan, past goed binnen de doelstellingen van de NLUUG. Met de verankering van Linux in de wereld van open-systemen en het via LPI Nederland beschikbaar komen van een onafhankelijk kennis- en certificeringsinstituut, was de meer structurele samenwerking met LPI Nederland dan ook snel beklonken", aldus de voorzitter van de NLUUG, Luc Nieland. "Beide organisaties willen hun intenties bekrachtigen en de samenwerking versterken door expliciet een samenwerkingsovereenkomst met elkaar aan te gaan."

Het open source certificeringsinstituut LPI Nederland is zeer verheugd met deze officiële samenwerking. "Als certificeringsinstituut gaat het ons niet alleen maar om de LPI-examens. Zo zien we met deze samenwerking de mogelijkheid om de LPI-leertrajecten meer onder de aandacht te kunnen brengen van de leden van de NLUUG. De NLUUG is een hechte gemeenschap van systeembeheerders, programmeurs en netwerkĀ­specialisten met een focus en voorliefde voor open systemen en open standaarden en daar past een onafhankelijke Linux-certificering zoals LPI perfect bij!", zo meldt Emiel Brok, voorzitter van LPI Nederland.

Deze samenwerking werd aangekondigd op 11 november 2010 tijdens de NLUUG-najaarsconferentie te Ede en wordt aangegaan voor een periode van 2 jaar, waarbij op ieder NLUUG-evenement LPI-examens zullen kunnen worden afgenomen.

Over NLUUG

De NLUUG verenigt (professionele) gebruikers van Open Systemen en Open Standaarden in Nederland; een gemeenschap van systeembeheerders, programmeurs en netwerkspecialisten. Het doel van de NLUUG is de verspreiding van de toepassing en kennis over "Open" en UNIX/Linux.

Over LPI Nederland

Linux Professional Institute (LPI) ontwikkelt professionele certificeringen voor het Linux-besturingssysteem, onafhankelijk van softwareleveranciers en opleidingsinstituten. LPI werd in 1999 opgericht, is een non-profit organisatie en is voortgekomen uit de Linux gemeenschap. Het certificeringtraject bestaat uit meerdere examens en wordt wereldwijd afgenomen op testcentra van onder andere Pearson VUE en Prometric. Sinds de invoering van de LPI-certificering zijn er ondertussen meer dan 230.000 examens afgenomen en meer dan 75.000 certificaten uitgereikt.

Nieuws:
2020-08-24
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede