LibreOffice Online

Speaker: Cor Nouws

Abstract

LibreOffice Online brengt de mogelijkheden van het bekende vrije office-pakket naar de cloud. In de presentatie wordt ingegaan op de techniek van de oplossing: Hoe werkt het en wat zijn de functionele mogelijkheden? We gaan in op het ontwikkelmodel van LibreOffice Online en de community eromheen.

Een belangrijk aspect is de integratie met andere software. LibreOffice Online is pas functioneel na integratie met software die document-opslag biedt, zoals OwnCloud, NextCloud, Pydio, Seafile, etc. Maar dus ook met software naar wens. Deze presentatie behandelt ook de techniek daarvan. Ook zal worden ingegaan op de plannen en wensen.

Biografie

Cor Nouws is directeur van Nou&Off en actief lid van de LibreOffice- gemeenschap. Nou&Off levert sinds 2004 zakelijke ondersteuning bij vrije office-software en runt het LibreOffice-trainingcenter.

Cor helpt in de LibreOffice-gemeenschap met QA, development, vertalen en marketing. Hij is tevens voorzitter van het Membership Committee van The Document Foundation.

Hij studeerde bedrijfskunde, software-ontwikkeling en scheepsbouw, is getrouwd en vader van drie kinderen. Hij houdt van goed veganistisch eten, natuur, zeilen, wind, mensen, muziek, fietsen, lopen, skaten, .. en het vinden van oplossingen in organisaties en software ;)

Twitter: @cor4office

Voorjaar 2017

2022-11-29
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede