SHA2017 badge

Sprekers: Anne Jan Brouwer & Bas van Sisseren

Abstract

Een lezing over de totstandkoming van de badge voor het SHA2017 evenement. Een kleine geschiedenis van electronic conference badges. Van de ideeën en doelstellingen die wij hadden met deze badge tot aan het uiteindelijke resultaat in de handen van ruim 3600 hackers.

Hierbij duiken we in op de problemen die we tegengekomen zijn bij het ontwerpen van de badge hard- en software.

Biografie Anne Jan Brouwer

Anne Jan Brouwer is sinds 2001 werkzaam als software ontwikkelaar en wat men tegenwoordig DevOps engineer noemt. Momenteel werkzaam bij NoProtocol een realisatie bureau in Amsterdam, daar naast in zijn vrije tijd bezig met diverse opensource projecten.

Toen het SHA2017 hacker evenement werd aangekondigd heeft Anne Jan zich ingezet om net als bij gerelateerde buitenlandse events ook een elektronische event-badge te realiseren. In eerste instantie door proof of concepts te maken van gewenste technieken, in de verdere loop van het project als software lead om de intergratie van low-level drivers, high-level abstractie en een app-repository te realiseren.

Twitter: @annejanbrouwer


Biografie Bas van Sisseren

Bas van Sisseren is in 2007 afgestudeerd in de Informatica aan de Universiteit Twente op het gebied van de Embedded Systems.

Tijdens zijn studie was hij één van de oprichters van Quarantainenet BV, waar hij sindsdien als malware researcher werkt aan het ontwikkelen van detectie-methoden voor malware op netwerk-niveau.

Ook buiten studie en werk is Bas al van jongs af aan bezig met security en embedded systems. Vanuit die interesse is hij betrokken geraakt bij het team dat de SHA Badge ontwikkeld heeft. Binnen dat team was Bas mede-verantwoordelijk voor de low-level software-laag en alle aspecten die daar bij kwamen kijken.

Twitter: @Sisseren

najaar 2017

2018-10-11
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede