Challenge: Can you esPcape?

Spreker: Sake Blok

Abstract

Welkom in deze virtuele escape room waarin je opgesloten zit in het datacenter van je werkgever. De deur is geblokkeerd en er wordt losgeld gevraagd. Gelukkig heb je een pcap file met al het netwerkverkeer met daarin diep verborgen de sleutel tot het openen van de deur. Weet jij met je teamgenoten binnen het uur de sleutel te vinden (voordat de airco op standje doodvriezen wordt gezet)?

Voor deze challenge heb je een laptop met Wireshark, een gezonde dosis competitiviteit, analytisch vermogen en ervaring met Wireshark nodig. Oh, en natuurlijk overlevingsdrang!!! Voor het team dat het snelst ontsnapt is uit het datacenter ligt er een leuke verrassing klaar.

Bij binnenkomst worden de teams ingedeeld, maar je kunt uiteraard ook je eigen team (4-6 personen) samenstellen.

Biography

De esPcape challenge is gemaakt en gehost door Sake Blok, relatietherapeut voor computersystemen, Wireshark Core Developer. Sake is sinds 1999 een fervent Wireshark (ethereal) gebruiker en sinds 2007 lid van het Wireshark Core development team.

In 2010 richtte Sake het bedrijf SYN-bit op. SYN-bit lost applicatie-, netwerk- en performance problemen op voor bedrijven met een complexe IT infrastructuur.

Twitter: @SYNbit
LinkedIn

najaar 2017

2018-08-15
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede