Najaarsconferentie
2009
 

Het Open Web
 
Oktober 29, 2009

Een kritische blik op de vervlechting van het World Wide Web met onze samenleving

By Klaas van Gend.

Abstract

De IP adressen zijn bijna op - het gaat harder dan de aardolie. Het aantal internetverslaafden groeit nog steeds, het nieuwe Google Chrome OS kan ook niet zonder en alle gemeentes moeten helemaal digitaal. Als een normaal meisje van een jaar of 20 wakker wordt, kijkt ze tegenwoordig eerst op Hyves en dan pas in de spiegel. Ontbijten doet ze al helemaal niet meer - of ze bestelt 't on-line. Ondertussen denkt de hoofdcomputer van Google dat 'ie wordt aangevallen als Michael Jackson dood gaat - en wat gebeurde er ook alweer met Skynet in "The Terminator"?

De vervloeking van onze oude levenswijze, de opkomst van alle informatie die je niet wilt weten op momenten dat je even niks wil. Porno beschikbaar op elke straathoek en daartussen.

Kortom: de zin en onzin van de snelle vervlechting van onze cultuur met het internet. Wordt 't nog ooit wat?

Biography

Tijdens zijn termijn als Penningmeester van de NLUUG heeft Klaas een jaar in Silicon Valley doorgebracht. Daar ontmoette hij veel mensen wier iPhone bijna vergroeid is met hun hoofd en waar zelfs wasmiddelreclames worden uitgezonden op internet. De bilboards langs de weg staan vol met reclame voor websites... Verder heeft Klaas een ingenieurstitel in werktuigbouwkunde, werkt 'ie voor MontaVista en aait 'ie elke dag zijn vrouw en hun cavia's.

Najaar 2009

2022-09-16
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede