Najaarsconferentie
2009
 

Het Open Web
 
Oktober 29, 2009

Ontwerp en implementatie van een authenticated web portaal

By Greg Byshenk.

Abstract

Deze lezing gaat over het ontwerpen, de installatie en configuratie van een open source web "portal", dat veilig toegang biedt naar één of meerdere 'interne' (of op een andere manier niet volledig openbare) websites via authenticatie met een token.

Het webportaal zelf is volledig gebaseerd op open source software, namelijk FreeBSD and Apache 2.2, met enkele Apache specifieke modules (mod_proxy_html en mod_auth_xradius). De implementatie die ik zal beschrijven gebruikt RADIUS en CryptoCard tokens, wat niet open source is, maar zou wel gebruiktworden met andere RADIUS backends.

De basisconfiguratie is redelijk eenvoudig (voor een webserver met statisch pagina’s bijvoorbeeld), maar kan uitgebreid worden tot meerdere webservers en tot op zeker hoogte zelfs web services.

Biography

Sinds acht jaar zit ik in dienst bij AOES BV, een aerospace engineering bedrijf in Noordwijk. Mijn huidige positie is "Team Lead ICT"; eigenlijk senior systeembeheerder/ingenieur. Wij zijn verantwoordelijk voor (o.a.) toegang geven via web naar interne systemen voor gebruikers werkende in externe locaties.

Najaar 2009

2022-09-16
 
Vereniging NLUUG
info@nluug.nl
           postbus 8189
6710 AD Ede