NLUUG: Voorjaarsconferentie 2003

INLEIDING

In het begin was het World Wide Web eigenlijk maar een saaie, statische vlakte. Goed, links tussen allerlei sites maakten al veel mogelijk, maar veel meer dan tekst en een paar plaatjes was er niet te vinden. De techneut in mij begreep direct hoe het werkte en een stukje HTML was snel ingetypt.

Vandaag de dag is het anders. De ene site is nog mooier en ingewikkelder dan de andere. Web servers bevatten een berg functionaliteit en kunnen op vele manieren pagina's genereren. Browsers bieden mogelijkheden om op het systeem van de gebruiker een gedeelte van de taak uit te voeren. Nu is het niet meer zo eenvoudig om uit de vele mogelijkheden de oplossing te kiezen die voor een applicatie de beste keus is. Dit vereist kennis van de technologie, voorbeelden van mogelijke oplossingen en ervaringen uit de praktijk.

Deze NLUUG voorjaarsconferentie geeft een overzicht van de vele aspecten van web applicaties. Het begint al goed met de keynote van Dirk-Willem van Gulik, van de Apache Software Foundation "Board of Directors". De presentaties daarna variëren van diepgaand technisch, met termen als SOAP, Wiki, JBoss en XML, tot verhalen over de praktijk. Om af te sluiten met de welbekende schepper van Python, Guido van Rossum.

Al met al een dag gevuld met uiterst bruikbare informatie. Ook niet te onderschatten is de mogelijkheid om de sprekers tijdens de afsluitende borrel nog een paar vragen te stellen. De informele atmosfeer van de conferentie maakt het makkelijk om oude kennissen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Wij wensen u een leerzame dag!

Namens de programmacommissie,
Bram Moolenaar


Last modified: Tue, 24 Feb 2004 13:46:04 +0100


Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met: nluug-vj03@iconiq.nl