NAJAARSCONFERENTIE 1999
(Lezing)


De LPI Certificatie voor Linux systeembeheer

Linux Professional Institute
Tom Peters

<tpeters@xs4all.nl>

 

ABSTRACT

Nu Linux steeds meer in bedrijven wordt ingezet, ontstaat de behoefte aan gekwalificeerd personeel. In deze industrie is het gebruikelijk dat men zich kwalificeert door gespecialiseerde examens af te leggen, waarna men certificatie krijgt. Een groep Linux gebruikers liet dit liever niet over aan bestaande spelers op de markt zonder Linux-achtergrond, en is begonnen om dit zelf te realiseren.

Zij hebben zich verenigd in het Linux Professional Institute (http://www.lpi.org). Deze non-profit organisatie maakt examens voor Linux systeembeheer onafhankelijk van een specifieke distributie of trainings-organisatie, maar heeft brede ondersteuning gezocht en gekregen van zowel individuen als bedrijven. De eerste examens moeten ten tijde van de conferentie beschikbaar zijn.

OVER DE SPREKER

Tom Peters heeft als wetenschappelijk onderzoeker sinds 1989 Unix gebruikt, en is sinds 1994 Linux gebruiker. Zoekend naar een manier om bij te dragen raakte hij eind 1998 betrokken bij certificatie, en werd lid van het Steering Committee van het LPI. Daar is hij secretaris en als Director Program Development verantwoordelijk voor de exameninhoud.


Volgende Vorige Terug naar de inhoudsopgave

Last update: 08-09-99