Inleiding

 

Het eerste waar je aan denkt bij IP Communicatie is bellen via het Internet. Het is de bekendste toepassing. Maar er is meer, veel meer. Al het netwerkverkeer dat het Internet Protocol gebruikt maakt er deel van uit. Deze NLUUG-Najaarsconferentie gaat over de nieuwste IP Communicatie-toepassingen en de onderliggende techniek. We laten het je horen, zien en doen.

Daarom is er op deze bijeenkomst aandacht voor de integratie van data, telefonie en videoverkeer. Sprekers schetsen de gevolgen voor mobiliteit en televisie. Daarnaast zijn er presentaties over call managers zoals het open source Asterisk, beveiliging en de nieuwste theorieŽn en mogelijkheden voor het beheer van deze complexe infrastructuur. De keynote zal gaan over de traditionele 'perimeter' en de veranderingen die hier optreden door zaken zoals wireless, mobility en convergentie van de diverse typen netwerken. De bekende UNIX guru Bill Cheswick zal hierover zijn ideeŽn met ons delen.

Naast deze technische inhoudelijke presentaties over het IP Communicatie onderwerp zijn er diverse stands van bedrijven gespecialiseerd in deze technieken. De immer gewaardeerde stands met bijvoorbeeld de nieuwste vakliteratuur zijn er uiteraard ook.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om te kijken wat we ook kunnen laten zien met allerlei demo opstellingen van bijvoorbeeld video telefonie en public domain call managers. Er komen BoF 'hands-on' sessies om te stoeien met de besproken en gepresenteerde technologieŽn. Afsluitend kunnen bij de borrel de ervaringen van de dag worden uitgewisseld.

Al met al belooft het weer een zeer interessante en leuke conferentie te worden! Wij wensen u een leerzame dag toe!

Namens de programmacommissie,
Rene Pluis


De volgende organisaties sponsoren deze conferentie.

Ook sponsoren? Zie voor sponsormogelijkheden de link 'Sponsoring'.

Hoofdsponsor NLUUG Najaarsconferentie
[VOOP Logo]

Mediasponsor
[UserFriendly Logo]
[AT logo] [Snow Logo] [Dataman Logo] [Infoblox Logo]
[ttec logo] [Axians logo]

Last modified: Tue, 22 Aug 2006 13:51:51 +0200