NLUUG en NLnet Voorjaarsconferentie


De Netwerk Explosie

Woensdag 18 mei 1994 in De Reehorst, Ede

Het Internet, electronic highways, het internet, electronische netwerken, cryptologie, onderwerpen die 18 mei a.s. op de NLUUG voorjaarsconferentie vanuit verschillende perspectieven belicht zullen worden. In Nederland is het laatste 5 jaar het aantal aansluitingen op het internationale internet gegroeid van ruim vijfduizend tot bijna vijftigduizend; het aantal aansluitingen lijkt elk jaar te verdubbelen.

Werkten enkele jaren geleden de netwerken nog vaak met snelheden van zo'n 120 karakters per seconde, tegenwoordig zijn snelheden van 10 miljoen karakters per seconde al heel gewoon. Ook voor niet technisch geschoolden wordt het netwerk steeds beter toegankelijk, het verkrijgen van informatie uit het netwerk is tegenwoordig (een amusant) kinderspel.

De mogelijkheden en uitdagingen die netwerkconnectiviteit met zich meebrengen worden 18 mei tijdens de door de NLUUG en NLnet georganiseerde conferentie belicht. Als geen ander kunnen deze organisaties over netwerkontwikkeling meepraten.

Voor NLUUG-leden (academische en industriële instellingen en bedrijven) is electronische nationale en internationale informatieoverdracht gemeengoed geworden: vanaf 1978 behoort deze vorm van uitwisseling tot de standaard mogelijkheden.

NLnet is de oudste provider (sinds 1978) van Internet-diensten in Nederland. Aanvankelijk opgericht door de NLUUG opereert NLnet al een aantal jaren als zelfstandige organisatie. Meer dan 600 bedrijven en instellingen zijn op dit moment bij NLnet aangesloten.

Mike O'Dell, keynote spreker op deze bijeenkomst en vice-president van R&D van UUnet Technologies, zal in zijn openingstoespraak zich richten op de uitdaging waar internationaal men zich geplaatst weet:

The Internet is an amazing creature: there's never been anything like it before, either in character or scale or growth, and these unique characteristics raise a number of fascinating problems.

Nationale vraagstukken zoals de wetgeving omtrent cryptologie en de gevolgen voor netwerkverkeer worden door F. van Jole (Volkskrant) en T.P. de Vries (KPMG) belicht. Daarnaast worden de mogelijkheden en beperkingen van de techniek: o.a. World-wide Web, ISDN, Ethernet maar ook van huidige toepassingen bij een aantal organisaties zoals GBA en Beanet, door deskundige sprekers behandeld. En voor mensen die nog iets meer over de techniek willen weten worden twee tutorials gehouden: een over aansluiting op het net en een over netwerkperformancetools.

Tevens zullen een aantal leveranciers van netwerkprodukten en diensten tijdens deze conferentie laten zien wat er zoal met het Internet mogelijk is.

Voor meer informatie:
Buro NLUUG
Mariëlle Klatten
p/a Transmediair, Postbus 297, 3720 AG Bilthoven.
Email: <nluug-buro@nluug.nl>
Tel: (+31)(0)30-291718
Fax: (+31)(0)30-292294

Johan Vromans